Ertan är en redovisningsbyrå som utför kvalificerade redovisningstjänster och rådgivning i ekonomiska frågor för mindre och medelstora företag. Byrån grundades våren 2006 och har idag 7 stycken anställda. Bolagsbildningar och avvecklingar görs via Bilda Lätt.

ertanlogga (1)

Thomas Markström

Kan du berätta lite mer om er verksamhet?

Ertan har åtta medarbetare där alla arbetar med löpande bokföring åt kunder i olika branscher och storlekar. Vi har uppdrag som är några timmar varje år eller större företag där vi sköter hela ekonomiavdelningen. Vissa företag har posten direkt till Ertan. Vi scannar fakturorna till ekonomisystemet och ägaren attesterar fakturorna för betalning. Vissa större företag behöver en ekonomiansvarig och då är vi oftast i deras lokaler och utför arbetet.

Fyra stycken av medarbetarna arbetar även med bokslut, årsredovisningar och deklarationer.

Er vision är att göra era kunder till bättre företagare, hur gör ni för att lyckas med det?

Vi har en kontinuerlig kontakt med kunderna och hela tiden strävar vi efter att kunderna skall lära sig hur man kan driva ett företag. Vi håller även kunderna uppdaterade när det gäller förändringar i skatteverkets ställningstagande eller lagändringar. Vi anpassar självklart dialogen med kunderna utifrån vilka förutsättningar och kunskaper de har.

Hur kommer det sig att ni heter Ertan?

Ertan står för Ekonomisk RedovisningsTjänst Ann-Karin Nilsson. Anna-Karin startade företaget 2006.

Varför väljer ni att använda Bilda Lätt när ni ska bilda eller avveckla ett aktiebolag?

Bilda Lätt är enkelt och snabbt sätt att bilda bolag. Vi sparar tid åt oss och kunden, men samtidigt tjänar pengar på upplägget. Går allt smidigt med namnändringen har den nya ägaren bolaget betydligt snabbare, jämfört med att bilda ett bolag från grunden.

Vi använder gärna Bilda Lätt när vi avvecklar bolag eftersom vi inte själv har den kunskapen.

Hur tycker du att samarbetet fungerar?

Bilda Lätt fungerar väldigt bra, med snabb respons via telefon och mail.

Har du några tips till dem som funderar över att starta ett aktiebolag?

Gör en affärsplan och budget innan ni starar. Tänk igenom noga hur företaget skall attrahera kunderna och hur de skall bli en trogen kund.

Söker du expertis inom redovisning i Borås? Besök Ertan för mer info!

snabbtenkeltsakertkvalitetservice